Wie is Cintha van Marrewijk

In 2015 emigreerden wij met het gezin, de kinderen waren toen 10 en 12 naar Extremadura - Spanje. Onze beste beslissing ooit! Ik ga je vertellen wat er allemaal gebeurde.

Westlandse roots

Ik ben een uit de klei getrokken Westlandse. Niet lullen, maar poetsen staat op ons lijf geschreven. Mijn vader was potplantenkweker en we hadden een mooi leven. Alles was mogelijk en er werd flink genoten van het leven. Maar opleiding was belangrijk voor mijn moeder. We moesten zelfstandig zijn en onszelf kunnen onderhouden. Iets wat bij haar generatie een ander verhaal was.


1 jaar per baan


Elke baan deed ik ongeveer 1 jaar. Dan was ik weer uitgeleerd en werd het saai. Op naar de volgende uitdaging. Op deze manier werkte ik op het uitzendbureau, in de marketing, organisatie, administratie. Verkoop, management functies. Tussendoor heb ik nog een aantal jaar in het buitenland gezeten. In Oostenrijk als ski-lerares. In Portugal in een bar/restaurant. En entertainment op Mallorca. Daar leerde ik Tomás kennen.


Nooit meer werken voor een Spanjaard

We bleven nog 1 jaar op Mallorca. Ik leerde supersnel Spaans en ging werken voor een autoverhuurbedrijf. Maar als je alleen actief kunt zijn in het zomerseizoen dan ben je het al gauw zat. Als je werkt voor een Spaans bedrijf dan maken zij de dienst uit. Dat had ik nog nooit eerder meegemaakt en vond het dus vreselijk. En ik zei tegen Tomás dat is de laatste keer dat ik gewerkt heb voor een Spanjaard. 


Razendsnel leven in Nederland

En wij vertrokken naar Nederland. Tomás moest Nederlands leren, ging de metaalindustrie in. En we kregen 2 kinderen. Na 14 jaar in Nederland met het snelle leven, elke dag racen van kinderopvang naar werk naar school naar sport ging ik mee in een razendhoog ritme. En opeens overleed mijn vader binnen 10 dagen. En op dat moment kreeg ik een wake-up call. Het leven kan zomaar ineens afgelopen zijn.


Emigratie naar Spanje

Binnen 2 jaar vertrokken we naar Spanje en ik mocht mijn werk van toen meenemen. Supergeregeld natuurlijk. Maar ineens werde mijn uren minder. De kans van mijn leven, want ik kon eindelijk voor mezelf beginnen. Dat was altijd al een langgekoesterde droom geweest, maar omdat ik zat met een hypotheek, vaste lasten, 2 kinderen. Enorm hoge onkosten heb ik dat nooit gedurfd in Nederland.


Kans van mijn leven

En nu dus de kans van mijn leven. Ik was me al aan het verdiepen in het internet, want in een klein Spaans dorpje ga ik mijn klanten niet vinden. Ik deed mee aan allerlei challenges van bewezen internet ondernemers. Ik leerde zo ontzettend veel, ik vond het geweldig die online wereld. En ondertussen was ik de Spaanse kinderen in het dorp Engels aan het leren. Wat een onzinnige lesboeken en lesmethode vond ik het. De kinderen konden geen fatsoenlijk verhaaltje vertellen in het Engels, maar moesten wel alle grammatica weten.

Wat zal ik gaan starten?

In maart 2016 schreef ik een berichtje naar Simone Levie en ik zei, ik wil graag voor mezelf beginnen. Maar ik heb geen idee wat. Ik had al nagedacht over hulp aan Spaanse ondernemers in de vorm van mijn talen en teksten e.d. En ik vertelde haar over een Nederlandse dame die elke ochtend een half uur rek- en strek oefeningen deed in een abonnementsvorm voor 5 euro per maand. Zij had 10.000 mensen in de Facebook groep. Dus reken maar uit. Ik vond het geweldig. De sky is the limit zag ik. 


Snel en Makkelijk Spaans leren

En Simone zei als jij zo goed bent met je talen dan ga je dat toch doen? En ineens was het alsof ik ontplofte van binnen. JAAA dacht ik en ik ging 1 minuut later aan de slag. Ik maakte een Facebook Groep en ging mijn verhaal vertellen op Facebook. En Periscope had je toen nog. Ik deed het maar gewoon. En zocht online naar allerlei challenges om mijn vaardigheden te verbeteren. 


Ik nam de beste coach

En ik dacht groot, the-sky-is-the-limit en mijn schoonfamilie zei, nee joh doe rustig aan, voorzichtig beginnen. En ik keek ze vol ongeloof aan en zei, hé als je niet groot denkt dan word je nooit groot ook. En ik investeerde 2.500 euro in Eelco de Boer. En ik dacht pffff dit geld moet ik binnen 2 weken terugverdiend hebben. Want werken voor een Spanjaard, DAT ga ik dus niet doen. En ik volgde elke dag 2 of soms 3 LIVE Trainingen van de beste coaches.


Niet denken maar DOEN


En elke tip die ik kreeg stond één uur later online. Tja wie ben ik? Zij weten het beter. Gewoon proberen en we zien wel wat er gaat gebeuren. Ik leerde zo ontzettend veel op allerlei vlakken en mijn bedrijf schoot als een raket omhoog. De Facebook groep ontplofte. Ik stuiterde 80 uur per week rond en ging als een dolle. Heerlijk vond ik het. Een droom die uitkwam. En ik vroeg aan al mijn cursisten, wat vind je hiervan? En wat heb je nog nodig? En zo hoorde ik van mijn cursisten wat zo bijzonder was aan mijn unieke lesmethode en waar ze nog behoefte aan hadden.


Na 1 maand al een maandsalaris

Ik had één doel voor ogen. Iedereen moet Snel en Makkelijk Spaans kunnen leren. Geen verdwaal in grammatica en simpel voor alle leeftijden. En ik ging aan de slag. En elke dag kwamen er meer mensen bij, het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje. En ik stuiterde van de adrenaline en vertelde overal mijn verhaal. Elke dag leerde ik bij en ik ging verkopen als een malle. Een super laagdrempelig aanbod en het geld kwam binnenrollen. En ik verkocht zonder dat ik alles klaar had staan. Achteraf gezien mijn allerbeste beslissing ooit. Start before you are ready.


Miljoenenbedrijf

In een paar jaar tijd zette ik helemaal alleen een miljoenenbedrijf neer. Geweldig wat er allemaal mogelijk is. Ik zie wel dat je een bepaalde mindset moet hebben en vaardigheden. Tienduizenden euro´s heb ik aan mezelf gespendeerd, want op die manier word je beter. En weet je wat nog cooler is, als je de tips opvolgt dan heb je binnen 2 weken je investeringen er weer uit. The-sky-is-the-limit. En nu ga ik iedereen helpen die graag een goede business wil neerzetten. Ik heb ook beginnersfouten gemaakt en die hoef jij niet te maken. Ik vertel je alles en over 1 maand verdien jij een salaris met jouw bedrijf. 


Un beso Cintha

info@supergoedspaansleren.nl

Reactie plaatsen